Pui cu legume la wok

de Julia_Snow in Pui, 11 Mar 2014 | 8620 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui
  • Ciuperci
  • Ardei gras (verde si rosu)
  • Morcov
  • muguri de bambus
  • praz, usturoi
  • condimente chinezesti, sare
  • sos de soia si sos de stridii
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la wok:

Se spala pieptul de pui,  legumele se curata (dupa caz), spala si totul se taie fasii. Mai putin prazul si usturoiul care se taie rondele.Mugurii de bambus se scot din borcan si se clatesc bine cu apa rece.

Se incinge wokul cu doua linguri de ulei si se rumenesc bucatile de piept de pui presarate cu putina sare, cateva minute. Se scot, si in uleiul ramas (daca e nevoie se mai adauga putin) se pun usturoiul si mai apoi prazul. Totul se face la foc iute, amestecand intruna. Urmeaza ciupercile, ardeiul gras, morcovul si mugurii de bambus.Intre ele lasam o pauza de cateva minute si presaram si putina sare (nu prea multa pentru ca sosul de soia este destul de sarat).

Dupa ce s-au patruns suficient legumele (ele trebuie sa ramana tousi crocante)se adauga si pieptul de pui prajit, condimentele chinezesti (care chiar asa se numesc, condimente China), sos de soia si sos de stridii , dupa gust. Se mai lasa 2-3 min.

Se servesc langa o portie de orez.Eu am ales orezul integral.

Pofta buna!:)

TIPS-URI

1

Mie nu mi-au prea placut mugurii de bambus de la borcan.Nu stiu daca o fi fost de vina marca respectiva, sau in general asa sunt mugurii de bambus de la borcan. De fiecare data cand mananc la restaurant, mancarea cu muguri de bambus e extraordinara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la wok" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Julia_Snow 1

12.03.2014, 12:03

Va multumesc! pentru toti!

Rocsi 1

12.03.2014, 20:48

Bun, bun

Julia_Snow 1

13.03.2014, 08:27

Multumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor